У Запоріжжі стався вуличний скандал через вишиванку

У Запоріжжі стався вуличний скандал через вишиванку

Водій мікроавтобуса образив ветерана АТО

Інцидент за участю ветерана 93-ї бригади Микити Фріца та місцевого українофоба стався у Запоріжжі 9 червня. Про це сам учасник АТО розповів у Facebook.

За словами Микити Фріца, конфлікт розгорнувсся на вулиці професора Толока. Ветеран вийшов з машини на парковці та пішов до супермаркету. Поруч зупинився «спринтер» , водій якого (пізніше з’ясувалося, що його звуть Валентин Шапітковський або Шепітковський) почав лаятися.

«П…с, вішати таких як ти, урод і вбивця, була б моя воля, всіх мразей завалив би» , – переказує Микита слова водія.

Учасник АТО не зрозумів, що ці слова були адресовані йому. Але коли він вийшов з магазину, водій продовжив свою промову. Як виявилося, йому не сподобалося те, що ветеран був у вишиванці. Національний одяг Шапітковський назвав «вишип…ркою»  та «ганчіркою» , а також звинуватив учасників АТО в тому, що вони «вбивають людей» .

Між чоловіками сталася сутичка, під час якої Микита відчув запах алкоголю. Ветеран викликав поліцію, а Шапітковський в цей час поїхав. Військовий рушив за ним, і згодом патрульні наздогнали «спринтер» .

Діалог після затримання, а також незабаром у лікарні (куди Шапітковського повезли робити тест на сп’яніння), Микита зняв на відео, яке оприлюднив на сторінці. Чоловік підтверджував свої слова, заявивши, що «всі АТОвці – покидьки» , а «війну на Донбасу розв’язала Україна» .

Аналіз показав, що у крові водія «спринтера»  було 2,9 проміле алкоголю. Під час проходження тесту він намагався втекти з лікарні.

На сторінці місцевого осередку «Нацкорпусу» , члени якого незабаром приїхали на місце інциденту, стверджується, що водій-українофоб працює водієм маршрутного таксі.

«Прихильника «руського міра»  було доставлено у правоохоронні органи. Заяву учасника АТО занесено у журнал єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення» , – зазначають у «Нацкорпусі» .

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: