Аум Сінрікьо: у Японії стратили сімох членів культу за теракт, скоєний 23 роки тому

Аум Сінрікьо: у Японії стратили сімох членів культу за теракт, скоєний 23 роки тому
Напад, який вважається найжахливішою терористичною атакою в історії Японії, було скоєно 20 березня 1995 року

В Японії смертні вироки не проводяться в дію до тих пір, поки вирок суду проти всіх обвинувачених і спільників злочину не буде остаточним

У Японії стратили сімох членів релігійної секти Аум Сінрікьо (Aum Shinrikyo), яка у 1995 році використала отруйну речовину зарин для терористичної атаки у токійському метро

Про це повідомляє видання BBC.

Як відбувалася атака

Напад, який вважається найжахливішою терористичною атакою в історії Японії, було скоєно 20 березня 1995 року. Члени культу тоді залишили на залізничних станціях метро, що проходять через політичний район Токіо, проколоті мішки, де знаходилася рідка нервово-паралітична речовина.

Токсин уразив жертв за лічені секунди: вони почали задихатися, деякі з них осліпли та були паралізовані. В результаті атаки загинуло 13 людей, ще 600 людей постраждали.

Понад те, протягом наступних кількох місяців члени культу зробили кілька невдалих спроб розповсюдити ціаністий водень на різних станціях метро. 

Згодом низку представників Аум Сінрікьо затримали. 13 з них засудили до смертної кари, ще шість осіб відбувають довічне ув'язнення.

Що собою представляє Аум Сінрікьо

Цей культ, чия назва означає «вища істина», започаткували у 1980-х роках як духовну групу, що поєднувала індуїстські і буддійські переконання. Згодом до ідеалогії культу додали елементи апокаліптичних християнських пророцтв.

Засновник групи Сьоко Асахара, також відомий як Чізуо Мацумото, згодом оголосив себе і Христом та першим «просвіченим» з часів Будди.

_89089901_japaumafp1999

Група Аум Сінрікьо отримала офіційний статус релігійної організації в Японії у 1989 році, в її найкращі роки вона мала десятки тисяч послідовників по всьому світу.

Група поступово стала параноїдальним культом Судного дня, а її члени були переконані, що світ скоро буде знищено в результаті глобальної війни, і тільки представники культу виживуть. 

Чому зі стратою тягнули 23 роки

В Японії смертні вироки не проводяться в дію до тих пір, поки вирок суду проти всіх обвинувачених і спільників злочину не буде остаточним. 

Судові процеси проти членів культу були завершені в січні цього року після того, як верховний суд залишив чинним вирок проти одного з культистів, засудженого до довічного ув'язнення.

Таким чином сьогодні стратили очільника культу Сьоко Асахару та ще шістьох його поплічників. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: