Аваков запропонував обмежувати в'їзд неонацистам в країни ЄС

Аваков запропонував обмежувати в'їзд неонацистам в країни ЄС
Арсен Аваков провів зустріч із послами та дипломатами країн G7

Аваков поговорив з послами G7 про погроми ромів

Міністерство внутрішніх справ веде переговори з іноземними партнерами, щоб досягти домовленості обмеження в'їзду у цивілізовані країни учасникам неонацистських організацій.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив під час зустрічі послами G7.

«Ми багато уваги приділяємо неонацистським організаціям. У суспільстві має бути атмосфера, коли бути прихильником таких рухів — нецікаво, некруто та невигідно. Реакція на дії таких організацій з боку міжнародних партнерів має бути така ж, як і на кримінальні елементи, — обмеження в’їзду до цивілізованого світу. Наразі ми ведемо такі переговори із представниками іноземних держав», — заявив Аваков.

Водночас, міністр не уточнив, які саме нацистські організації мав на увазі.

Коментуючи напади на ромів в Україні, Аваков зазначив, що під час підготовки до погромів «створюються точні копії нацистських сайтів російських організацій, які закликають молодь, переважно школярів, до незаконних дій».

«Львівський випадок це дуже яскраво та детально демонструє. 17-річному хлопцю цікаво долучитися до якоїсь футбольної тусовки, взяти участь у бійці... Але якщо він знатиме, що  через це його не пустять до цивілізованих країн — це буде додаткова превенція. Я думаю, що ми зупинимо цю хвилю. Я пропоную застосувати механізм тиску на цих молодих нацистів – додаткові обмеження на в’їзд до країн ЄС», — сказав Аваков.

Нагадаємо, вісьмох зловмисників, що розгромили табір ромів поблизу Львова та вбили 24-річного чоловіка, взяли під варту.

Як відомо, працівниками Нацполіції Львівщини встановлено причетність мешканців Львова та прилеглих сіл до нападу на табір ромів поблизу с.Сокільники, що на Пустомитівщині, в ніч на 24 червня.

Слідством встановлено, що група молодиків, озброївшись ножами, металевими трубами, ланцюгами, здійснили напад на табір, у якому тимчасово проживали особи ромської національності. Чоловіки здійснили погром та побиття його мешканців.

Внаслідок цього 24-річний мешканець Закарпатської області отримав численні ножові поранення та помер. Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка отримали тілесні ушкодження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: