Авіацію МВС укомплектують до 2021 року, - Аваков

Авіацію МВС укомплектують до 2021 року, - Аваков
Перші два вертольоти прибудуть в Україну вже 19 грудня 2018 року

У Кременчуці готуватимуть пілотів для системи авіаційної безпеки МВС

Авіаційна система МВС  буде повністю укомплектована до 2021 року і стане третьою за величиною в Європі.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков  під час робочої поїздки до Мюнхена, повідомляє прес-служба МВС.

«Ми створюємо єдину систему авіації МВС. У рамках контракту з французьким урядом буде закуплено 55 вертольотів Airbus. Перші два вертольоти прибудуть в Україну вже 19 грудня 2018 року, а вся система буде повністю укомплектована до 2021 року. Всі вертольоти нові, збираються у Франції та Німеччині», - сказав Аваков. 

За його словами, особливість авіації МВС полягатиме в тому, що буде побудована гібридна система на основі досвіду французьких, німецьких та американських авіасистем. «Вертольоти будуть у ДСНС, прикордонників, поліції і Нацгвардії. Вони будуть виконувати профільні завдання – ліквідація пожеж, контроль кордону, пошук злочинців та зниклих осіб. Але у випадку виникнення якоїсь надзвичайної ситуації, наприклад, пожежі, будуть працювати всі разом», - зазначив він.  

Очільник МВС додав, що наразі по всій країні будуються пункти базування, ангари і вся необхідна інфраструктура, а у Кременчуці готуватимуть пілотів для системи авіаційної безпеки МВС. 

«До створюваної системи додаються ще вертольоти Мі-8, які у нас є, і у нас буде третій за величиною вертолітний парк у Європі після німців та французів. Таким чином, ми стаємо в один ряд з європейськими колегами за якістю», - сказав Аваков.

25 вересня Аваков повідомив, що підрозділи МВС до кінця року отримають перші чотири вертольоти французької компанії Airbus Helicopters. 
Міністерство внутрішніх справ України і Міністерство Європи та закордонних справ Франції у березні підписали угоду про постачання до України 55 вертольотів компанії Airbus Helicopters.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: