Авіаексперт розповів, чому російські ЗМІ майже не цікавляться справою МН17

Авіаексперт розповів, чому російські ЗМІ майже не цікавляться справою МН17
Фото: Укрінформ

За словами Лукашевича, на сьогодні російський РБК, наприклад, істотно змінився

Російські ЗМІ не захотіли піднімати тему четвертих роковин авіакатастрофи рейсу МН17 на Донбасі.

Про це російський експерт з бойової ефективності авіаційних комплексів Вадим Лукашевич заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Я з ними (росЗМІ. – Ред) говорив тиждень тому, що буде ось така подія, чотири роки катастрофи літака. А вони відповіли, що йдуть у відпустку, цієї теми не буде… У нас зараз футбол, пенсійна реформа, підвищення тарифів ЖКГ, ПДВ і так далі. Ця тема з роковинами, якщо раніше піднімалася, то зараз, може,  внаслідок футболу і повної фрустрації наступила «розслабуха» після чемпіонату. Або свідомо ця тема особливо і не мусується», - повідомив Лукашевич.

Він додав: «Зверніть увагу, хто її зараз підняв? Її підняло інтернет-видання Regnum, абсолютно дурний заступник представника РФ в ООН, який повинен тупо мовчати і було б добре, тому що він просто ганьбить країну, і екс-співробітник КДБ, який у них виступив експертом. Це саме той випадок, коли «помовч, за розумного зійдеш». Думаю, суд щодо МН17 почнеться наприкінці цього року. Найцікавіше буде саме з його початком».

За словами Лукашевича, на сьогодні російський РБК, наприклад, істотно змінився.

«Зміни сталися з президентськими виборами. Вони дозволяли собі мати якусь самостійність. РБК зараз можна порівняти з НТВ, старим і новим. З РБК зникла низка дуже цікавих і відвертих передач, які стосувалися економічних питань. Там з'явився так званий «стоп-лист» експертів, які у жодному разі не повинні з'являтися на телебаченні. Так само виник список рекомендованих. Мені здається, що я все-таки ближче до «стоп-листа», - говорить експерт.

Найбільш об'єктивні ЗМІ в Росії, на думку Лукашевича, «КоммерсантЪ FМ», «Серебряный дождь», телеканал «Дождь».

«А що стосується офіційних, припустимо ТВЦ, то я їм відмовляю. Я їм кажу, що єдина тема, на якій я можу з'явитися, - авіаційна. Але у нас чисто авіаційних тем вже не залишилося. Їх мало. Наприклад, теми катастрофи літака Качинського під Смоленськом, чи рейс МН17, які навряд чи там будуть підніматися», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, в МЗС до четвертих роковин збиття літака рейсу МН17 зробили заяву, повідомивши, що в Україні підтримують рішення Нідерландів та Австралії у їхній ініціативі притягнути Російську Федерацію до відповідальності за її участь в збитті літака рейсу МН17.

Як відомо, 17 липня 2014 року російською зенітно-ракетною системою «Бук» було збито літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17. Загинули 298 людей.

24 травня 2018 року офіційне слідство вперше підтвердило, що ракета «Бук», яка збила літак MH17 неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії і належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії, яка розташована у Курській області.

Також у Гаазі показали уламки російської ракети, якою збили літак МН17.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: