Австралійський депутат закликав Росію звільнити Сенцова

Австралійський депутат закликав Росію звільнити Сенцова

У своїй заяві депутат Люк Фолі відзначив, що звинувачення проти Сенцова сфабриковані

Депутат парламенту австралійського штату Новий Південний Вельс Люк Фолі закликав Росію звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє прес-служба парламенту штату.

«Я приєднуюся до багатьох тисяч голосів по всьому світу, які закликають до негайного звільнення Сенцова з морозної російської в’язниці», - заявив Фолі.

За словами політика, його виборці піднімали питання щодо звільнення Сенцова під час спілкування. Беручи до уваги їх думку, а також позицію світової спільноти Люк Фолі закликає Австралію посилити тиск на РФ у справі звільнення Сенцова.

У своїй заяві депутат відзначив, що звинувачення проти Сенцова сфабриковані.

«Сенцову лише трохи за сорок. Він одружений і має двох дітей. Він не зробив нічого поганого, він невинуватий. Перед ним повне і творче життя. У нього є сім’я, про яку потрібно піклуватися. У нього є фільми. Я кажу своє слово на підтримку Сенцова. Я сподіваюся, що всі члени цього парламенту поділяють мою точку зору щодо того, що зараз найвідповідніший час для РФ, аби зробити правильний і благородний вчинок та негайно звільнити Сенцова», - наголосив парламентар.

Парламентська заява Люка Фолі була підтримана українською громадою Сіднея.

Як відомо, Сенцов став лауреатом премії Європарламенту за свободу думки імені Андрія Сахарова 2018 року. Таке рішення ухвалили 25 жовтня у Страсбурзі лідери Європарламенту. 

Нагадаємо, у жовтні в австралійському Сіднеї пройшли «Ігри нескорених», на яких збірній України вдалося отримати 20 медалей в дев’яти видах спорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: