Азійські біржі ростуть: інвестори сподіваються на дії урядів та центробанків

Азійські біржі ростуть: інвестори сподіваються на дії урядів та центробанків
20 березня індекс Шанхайської фондової біржі Shanghai Composite зріс на 0,47%

Трейдери звернули увагу на те, що всередині Китаю другу добу не фіксується випадків зараження коронавірусом

Основні фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) в п'ятницю ростуть на надіях інвесторів, що дії урядів і центробанків допоможуть врятувати світову економіку від наслідків коронавірусу, свідчать дані торгів.

Зранку 20 березня індекс Шанхайської фондової біржі Shanghai Composite зріс на 0,47% - до 2714,77 пункту, індекс Шеньчженьської біржі Shenzhen Composite - на 0,17%, до 1685,72 пункту, гонконзький індекс Hang Seng Index - на 2 , 81%, до 22318,82 пункту, південнокорейський KOSPI - на 5% - до 1530,59 пункту, австралійський S & P / ASX 200 - на 2,04%, до 4880,3 пункту.

Торги на біржі Японії не проводилися у зв'язку з національним святом. За підсумками четверга японський індекс Nikkei 225 скоротився на 1,04%, до 16552,3 пункту.

Інвестори з деяким піднесенням зустріли нові заходи Федрезерву США та інших центральних банків і урядів з підтримки кредитних ринків і економіки. У четвер Європейський центробанк оголосив про програму викупу цінних паперів приватного і державного сектора на суму 750 мільярдів євро. Банк Англії знизив ключову процентну ставку до рекордно низького рівня в 0,1%. Центральний банк Австралії також знизив базову ставку до 0,25%. Центральні банки Тайваню, Індонезії і Філіппін також знизили свої ставки.

«Виникають надії на прогрес в пошуку методів лікування вірусів і того, що велика кількість стимулів з боку як центральних банків, так і урядів поставить світову економіку в стан для U-образного відновлення», - наводить агентство «Ассошіейтед прес» слова аналітика Oanda Едварда Мойї (Edward Moya).

Трейдери також звернули увагу на повідомлення про те, що всередині Китаю другу добу не фіксується випадків зараження коронавірусом.

Також сьогодні ціна нафти почала зростати: Brent наближається до $30 за барель.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: