Як Китай оговтується після пандемії коронавірусу. Розповідь українки

Як Китай оговтується після пандемії коронавірусу. Розповідь українки

Носіння маски в Китаї досі є обов'язковим і поява на вулиці без неї вважається адміністративним порушенням

Люди в Китаї вже ходять на роботу, а в одному місті навіть відкрили школу

Українка Юлія Хромова, яка проживає в Китаї, розповіла про закінчення карантину і про те, що в одному місті навіть відкрили школу.

Про це вона повідомила в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Якщо не враховувати тих людей, котрі приїжджають у країну і сидять на карантині, всі решта нормально ходять на роботу. В одному з китайських міст відкрилася школа. Карантин знявся навіть на такому рівні», - повідомила Юлія Хромова.

Також вона зазначила, що носіння маски в Китаї досі є обов'язковим і поява на вулиці без неї вважається адміністративним порушенням.

А щодо приїжджих все набагато суворіше: Китай створив список з 24 країн, прибуваючи звідки люди поміщаються на більш суворий карантин. Їх одразу ж тестують на коронавірус. У разі наявності симптомів направляють у спеціальний державний готель на два тижні.

«Ми з чоловіком були в Новій Зеландії і добиралися через Сінгапур. Ми були в країні низького ризику і отримали зелений стікер на паспорт, повинні просидіти 14-денний карантин будинку. При цьому на дверях стоїть сенсор. Ми не можемо відчиняти двері, щоб вийти», - розповіла українка.

Вона пояснила, що вони зобов'язані попереджати компаунд, якщо відчиняють двері, щоб забрати замовлену їжу або залишити сміття біля дверей. При цьому довізник на територію компаунда заходити не може. Також двічі на день подружжя повідомляє про температуру.

Крім того, ажіотаж на маски спав, і зараз їх можна вільно купити в будь-якій аптеці. Мінімальна ціна буде дорівнювати приблизно 15 грн.

Нагадаємо, бригади медиків з усього Китаю залишають Ухань.

Китай вже заявив, що зупинив епідемію коронавірусу. На материковому Китаї другу добу поспіль не зареєстрували нових випадків зараження коронавірусом нового типу Covid-19.

Раніше у Китаї створили роботів для допомоги в лікарнях.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: