Балчун розказав, як раніше купувалося паливо для залізниці: одного директора вбило струмом, іншого викрали

Балчун розказав, як раніше купувалося паливо для залізниці: одного директора вбило струмом, іншого викрали
Войцех Балчун

Глава «Укрзалізниці» розповів про порушення в питанні підключення до енергетичних систем

Голова правління «Укрзалізниці» Войцех Балчун заявив про низку порушень і зловживань при закупівлі палива та електроенергії для потреб підприємства. Про це він розповів сьогодні під час засідання уряду.

«Ми використали весь паливний резерв, і в найгірші моменти у нас запас становив усього один день. З постачальниками палива підписувалися договори позики палива зі штрафними санкціями 1% на день, тобто 365% на рік», – розповів Балчун, якого цитує «РБК-Україна».

Крім того, глава «Укрзалізниці» розповів про порушення в питанні підключення до енергетичних систем. «Тут ми знаємо, що один з наших директорів загинув від електричного струму, другого вкрали. Тут порушення оцінюються в десятки, якщо не сотні мільйонів доларів. З постачання запчастин ми вивчили тендери і виявили постачальників, які собі нараховували близько 1000% націнки», – сказав Балчун.

Нагадаємо, раніше Балчун заявив, що «Укрзалізниця» зазнала до 800 млн гривень збитків пільгових перевезень.

Як повідомлялося раніше, співробітники Служби безпеки України викрили багатомільйонний корупційний механізм у ПАТ «Укрзалізниця» під час закупівель продукції для потреб підприємства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: