Двом посадовцям залізниці повідомлено про підозру у привласненні 3 млн грн

Двом посадовцям залізниці повідомлено про підозру у привласненні 3 млн грн

Посадовці організували схему заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах

Прокуратурою міста Київ спільно з працівниками Головного управління ДФС у Києві викрито посадовців ДП «Південна залізниця» в організації злочинної схеми заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

«В рамках кримінального провадження двом керівникам відокремлених підрозділів вказаного підприємства оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України», - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що вказані посадовці, вступивши у змову з раніше судимим громадянином та використовуючи підконтрольні останньому приватні фірми, упродовж 2013-2014 років здійснювали державні закупівлі комплектуючих виробів в порушення законної процедури та за завищеними у 4-8 разів цінами. Сума збитків, заподіяних державі внаслідок дій посадовців, складає майже 3 млн грн.

На даний час підготовлено клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Крім того, встановлюється місцезнаходження співучасника цього злочину.

Нагадаємо, 26 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали екс-директора ДП «Укрзалізничпостач», який підозрюється в нанесенні збитків на суму понад 20 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: