«Батьківщина» та «Самопоміч» знайшли винного у вибухах на складах під Калинівкою

«Батьківщина» та «Самопоміч» знайшли винного у вибухах на складах під Калинівкою
глава «Самопомочі» Олег Березюк

Нардепи від двох фракцій звинуватили президента у вибухах

Сьогодні під час погоджувальної ради народні депутати від двох фракцій у вибухах воєнних складів під Вінницею звинуватили президента Петра Порошенка.

Так, глава «Самопомочі» Олег Березюк, говорячи про вибухи, процитував процитував начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил Віктора Муженка: «Для тих, хто ще не зрозумів, звинуватити мене, моїх підлеглих у бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде. Для управління ЗС вироблена чітка вертикаль із Верховним головнокомандувачем на чолі».

«Це його слова. І він (Президент – Ред.) повинен нести відповідальність перед народом України за те, що у повітря, руйнуючи людське добро, вилітає бюджет країни», – зазначив нардеп.

Сергій Соболєв з «Батьківщини», який виступав після Березюка, зазначив: «Коли вибухали перші склади у Новобогданівці, відповідальність, можливо, повинні були нести начальники генеральних штабів, коли вибухали далі склади – можливо, міністр оборони».

Cоболєв нагадав, що останні два вибухи, за оцінкою міністерства оборони, завдали збитків на $2 млрд. «Це якраз те, що ми зараз бігаємо і випрошуємо. Це відповідь на запитання, хто має нести відповідальність – це президент країни як Головнокомандувач. І не треба проводити розборки серед начальників генштабів і шукати винуватих всередині вашої так званої коаліції», – підкреслив він.

У свою чергу представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко (БПП) підкреслила, що розслідування вибухів триває. «Основна версія військової прокуратури – диверсія», – нагадала вона.

«Не можна обезглавити армію, коли країна перебуває у війні – без доказів, без відповідних висновків. Тому закликаю вас не говорити дурниць», – додала вона.

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Станом на ранок 2 жовтня на території військового складу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка у Вінницькій області спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: