Берегова охорона КНР перейде під контроль армії

Берегова охорона КНР перейде під контроль армії

Кораблі Берегової охорони переозброять на гармати і кулемети відповідного калібру

1 липня Берегова охорона КНР змінить своє підпорядкування. Вона перейде з-під контролю Державного управління по справам океанів до опіки Народно-визвольної армії Китаю.

В рамках поліції НВАК буде створено орган морської поліції, куди і перейде Берегова охорона, повідомляє Global Security.

Тим самим питаннями застосування відповідних сил буде відати Центральний військовий комітет як найвищий орган військового управління.

Сили колишньої Берегової охорони будуть залучатися до військових навчань. Це дозволить їм більш ефективно взаємодіяти із збройними силами КНР у випадку надзвичайних ситуацій чи навіть війни. Для цього кораблі Берегової охорони в тому числі переозброять на гармати і кулемети відповідного калібру замість водяних гармат.

Влада КНР заявляє, що морська поліція не загрожуватиме сусіднім країнам, поки ті поважають китайський суверенітет.

До цього Берегова охорона часто використовувалася Пекіном для демонстрації своїх претензій в спірних водах Південно-Китайського і Східно-Китайського морів.

Нагадаємо, 25 червня розпочався робочий візит делегації Генеральної прокуратури України на чолі з генпрокурором Юрієм Луценком до Китайської народної республіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: