Безвізовий режим для українців стосуватиметься 30 країн Європи

Безвізовий режим для українців стосуватиметься 30 країн Європи
Безвізовий режим для України

В Європарламенті пояснили, куди українці зможуть їздити без віз

У Європейському парламенті повідомили, з якими країнами ЄС і Шенгенської зони діятиме безвізовий режим для українців. Про це йдеться у роз’ясненні Європарламенту у зв’язку із голосуванням у четвер резолюції про скасування для України візового режиму з ЄС, повідомляє Укрінформ.

«За новим законодавством, українці, які є власникам біометричних паспортів, зможуть в’їхати до ЄС без віз на 90 днів у період кожних 180 днів з метою туризму, відвідування родичів або друзів, з метою бізнесу, але не для роботи. Звільнення (скасування віз. – Ред.) стосуватиметься усіх країн ЄС (за винятком Ірландії та Великої Британії), а також Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії», - розповіли у Європарламенті.

Відтак, безвізовий режим для українців стосуватиметься загалом 30 країн Європи, включаючи 26 країн ЄС та ще чотирьох, які не є членами Спільноти, але входять до Шенгенської зони.

Нагадаємо, сьогодні, 6 квітня, Європарламент проголосував за внесення України до переліку країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги. За відповідне рішення проголосувала більшість євродепутатів. 26 квітня рішення депутатів мають ще затвердити посли країн ЄС.

Читайте також Безвізовий режим для України: як це працюватиме

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: