Білий дім про другу зустріч Трампа та Путіна: була коротка бесіда під час вечері

Білий дім про другу зустріч Трампа та Путіна: була коротка бесіда під час вечері
Володимир Путін та Дональд Трамп у Гамбурзі

У Білому домі наполягають, що «бесіду під час вечері» Путіна і Трампа не можна назвати повноцінною зустріччю

Президенти США і Росії Дональд Трамп і Володимир Путін провели коротку бесіду в кінці вечері, організованої в рамках саміту Великої двадцятки в Гамбурзі, проте її не можна назвати повноцінною зустріччю.

Про це повідомив журналістам представник Білого дому.

«Так званої другої зустрічі між президентом Трампом і президентом Путіним не було, була коротка бесіда в кінці вечері», - сказав представник американської адміністрації. Він також назвав звинувачення в спробі приховати факт другої зустрічі президентів «брехливими, підлими і абсурдними».

Представник Білого дому також підтвердив, що під час бесіди президентів на вечері був присутній тільки російський перекладач, так як перекладач американського лідера не володів російською мовою.

«У кожної пари (президент з дружиною – ред.) було по одному перекладачеві. Американський перекладач, який супроводжував президента Трампа, володів японською мовою. Коли Трамп розмовляв з Путіним, вони скористалися допомогою російського перекладача, так як американський не знав російської мови», - розповів він.

«Це не просто абсолютно нормально, це частина обов'язків президента взаємодіяти з главами держав», - заявив представник Білого дому.

Натомість Трамп розкритикував американські ЗМІ, які назвали його бесіду з президентом Путіним «секретною вечерею», охарактеризувавши такі публікації як жахливі.

«Історія брехливих ЗМІ про секретну вечерю з Путіним просто жахлива. Всі лідери G20 і їх подружжя були запрошені канцлером Німеччини. Преса про це знала!», - написав він у своєму Twitter.

Нагадаємо, в ніч проти середи Reuters та The Hill оприлюднили інформацію, що президент Росії Володимир Путін і президент США Дональд Трамп провели ще одну, неформальну зустріч під час саміту Великої двадцятки (G20) в Гамбурзі, про яку раніше не було відомо.

У публікаціях заначалося, що російський і американський лідери розмовляли близько години в присутності тільки перекладача Путіна. Глава Eurasia Group додав, що відсутність перекладача з американської сторони є порушенням протоколу нацбезпеки.

Як відомо,  7 липня в німецькому Гамбурзі на полях саміту Великої двадцятки відбулася зустріч президентів Росії і США Володимира Путіна та Дональда Трампа. На переговорах також були присутні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Рекс Тіллерсон. Зустріч тривала 2 години 16 хвилин.

Під час неї була досягнута домовленість, щодо перемир’я на південному заході Сирії. Крім того, Путін і Трамп обговорили Україну. Також піднімалися питання втручання Росії у вибори в США.

Як зазначив після зустрічі держсекретар США Рекс Тіллерсон між двома лідерами спостерігалася «очевидна позитивна хімія».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: