Більше 50 тисяч українців, які повинні бути на самоізоляції, внесені до бази МВС

Більше 50 тисяч українців, які повинні бути на самоізоляції, внесені до бази МВС

Зараз приймаються рішення про примусову обсервацію всіх громадян, які заїжджають на територію України

Поліція контролює місця перебування українців, які перебувають на самоізоляції, повідомив глава Національної поліції Ігор Клименко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Зараз поліцейські забезпечують охорону 74 закладів - і медичних, і місць обсервації.

За словами Клименка, проблеми, які спочатку були з обсервацією людей, які повернулися з-за кордону, були викликані неналежною організацією. «Тоді постанова Кабміну була тільки прийнята, людям ще не встигли нічого пояснити, поліція пояснювала вже по ходу», - сказав Клименко.

Він підкреслив, що всі втікачі з місць обсервації, яких було небагато, туди повернуті.

«Зараз приймаються рішення про примусову обсервацію всіх громадян, які заїжджають на територію України», - сказав глава Нацполіції.

Він повідомив, що всього в Україні визначені понад 250 місць обсервації. «Зараз визначаються місця примусової обсервації для громадян, які повертаються з-за кордону», - сказав Клименко.

За словами Клименка, зараз в Україну повертається вже набагато менша кількість людей, ніж на початку карантину, коли тільки за добу прибувало в країну 24-26 тис. українців та іноземців.

«На прикордонному контролі у цих людей відбирали згоду на 14-денну самоізоляцію, їхні дані вносилися в інформаційний портал Нацполіції. На сьогодні більше 50 тисяч осіб знаходяться в цій базі даних. Тобто кожен поліцейський за допомогою планшета може перевірити кожного громадянина, чи знаходиться він у тому місці, яке вказав в інформаційному повідомленні», - розповів глава Нацполіції.

При цьому він звернув увагу, що поліцейські по телефону спілкуються з українцями на самоізоляції, пояснюючи необхідність таких заходів заради збереження їхнього власного здоров'я і здоров'я оточуючих. «Зараз набагато легше (переконати в необхідності самоізоляції. - ред.), уже є розуміння ситуації і в усьому світі, і в Україні. Більшість громадян розуміє, що ця біда вже на нашій території», - підсумував Клименко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: