Більше ніж третині українців не потрібен безвізовий режим з ЄС - опитування

Більше ніж третині українців не потрібен безвізовий режим з ЄС - опитування

39,4% опитаних заявили, що не мають наміру їздити в Євросоюз

Майже половина українців не їздитиме в Європейській Союз після запровадження безвізового режиму з Україною. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Українським Інститутом Майбутнього 17-31 травня 2016 року.
Зокрема, відповідаючи на питання щодо того, як респонденти будуть використовувати право безвізового в'їзду в ЄС, 39,4% опитаних заявили, що не мають наміру їздити в Євросоюз.
Їздити в ЄС «час від часу» збираються 40,6% українців, а ось тільки 13,4% мають намір робити це регулярно.

21_0321_03

Соцопитування показало, що існують значні відмінності між віковими категоріями респондентів в мотивації відвідувати Європейський Союз після запровадження безвізового режиму. Наприклад, серед молоді спостерігається в чотири рази більше бажаючих регулярно їздити в ЄС, ніж серед категорії 50+. Саме серед респондентів 50+ переважає найбільша кількість тих, хто не має наміру подорожувати в ЄС.

22_0422_04

Крім того, важливо відзначити, що істотно відрізняються результати дослідження і в регіональному розрізі. Так кожен п'ятий житель західних областей України має намір регулярно їздити в ЄС після введення безвізового режиму, а ось на півдні України таких всього 7,7%, а в східних регіонах ще менше - 7,2%.
Не мають наміру їздити в ЄС 55,2% жителів південних областей і 42,5% східних, але тільки 30% жителів західної України.

23_0523_05

Всього Українським Інститутом Майбутнього було опитано 2000 респондентів - жителів України у всіх регіонах за винятком окупованих територій Донбасу і Криму. Опитування проводилося за методикою face-to-face. Похибка вибірки становить 2,3%.
Джерело: Хвиля

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: