Біля Генпрокуратури активісти пікетують на підтримку Антикорупційного бюро

Біля Генпрокуратури активісти пікетують на підтримку Антикорупційного бюро

Юрій Луценко сьогодні має намір провести зустріч з Артемом Ситником

Біля будівлі Генеральної прокуратури України збираються люди на підтримку Національного антикорупційного бюро України. Про це повідомляє 112 Україна.
«За нашою інформацією, Юрій Луценко повинен зустрітися з Артемом Ситником і повинні обговорити ту конфліктну ситуацію, яка склалася навколо їхніх відомств. Вчора в соцмережах анонсувалася акція в підтримку НАБУ біля ГПУ. Ми дійсно спостерігаємо, що люди вже збираються», – зазначає ЗМІ.
Раніше в ГПУ заявили, що 17 серпня запланована зустріч генерального прокурора Юрія Луценка та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.
Зазначимо, на початку серпня в НАБУ з обшуком з'явилася Генпрокуратура у справі про незаконну «прослушку». Як повідомили в НАБУ, вони роз'яснили неспроможність підозр, оскільки права на автономне прослуховування поки не мають.
У НАБУ наполягають на тому, що претензій до них бути не може, і пов'язують спробу обшуку з розглядом у ВР законопроекту про автономне «прослуховування».
Пізніше стало відомо, що прослуховування здійснюється в рамках справи, у якій підозрюваним є заступник прокурора Київської обл. Олександр Колесник.
За словами глави ГПУ Юрія Луценка, незаконно прослуховувався громадянин, який не був фігурантом цієї справи. Відповідальним за це, на думку генпрокурора, може бути як детектив НАБУ, так і посадові особи СБУ. Зараз слідство схиляється, що більше запитань все-таки до СБУ.
НАБУ заявляє, що вважає постанову Печерського райсуду про обшук незаконним, як і сам обшук, оскільки воно сформульовано так, що ГПУ може вилучити будь-які матеріали НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: