Борг ОРДЛО за електроенергію складає близько 11 млрд грн

Борг ОРДЛО за електроенергію складає близько 11 млрд грн
Постачання електроенергії

Рік тому борги непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей за електроенергію складали близько 7 млрд грн

Борги непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей за електроенергію на сьогодні складають близько 11 мільярдів гривень. Про це в ефірі «5 каналу» заявив експерт з питань енергетики Андрій Герус.

«Насправді борги там близько 11 мільярдів гривень – це сумарно ОРЛО і ОРДО. Рік тому вони були близько 7 мільярдів. За рік накопичилося близько 4 мільярдів гривень. Це приблизно по 500 мільйонів в місяць вони накопичувалися», – заявив Герус.

Нагадаємо, національна енергетична компанія «Укренерго» ввечері 24 квітня повідомила, що з 25 квітня подача електроенергії на територію окремих районів Луганської області припиняється. Причиною припинення є несплата протягом тривалого часу за поставлену і спожиту на неконтрольованій території електроенергію.

Про те, що Росія буде забезпечувати «ЛНР» електрикою, 25 квітня оголосив повноважний представник президента РФ в контактній групі по Україні Борис Гризлов. Він назвав такі заходи «гуманітарною підтримкою».

Голова Фонду енергетичного розвитку Сергій Пікін припустив, що жодна енергокомпанія не братиме на себе відповідальність за подачу електроенергії в «ЛНР», щоб не потрапити під санкції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: