Бойовика «ЛНР», який воював під Дебальцевим, засудили до восьми років тюрми

Бойовика «ЛНР», який воював під Дебальцевим, засудили до восьми років тюрми
Бойовики незаконно створеної «Луганської народної республіки» 

Учасник незаконно збройних формувань Дмитро Біжко підписав угоду про визнання винуватості

Лисичанський міський суд Луганської області визнав винним бойовика «4-ї мотострілецької бригади 2 Армійського корпусу Народної міліції «ЛНР» Дмитра Біжка у причетності до створення терористичної організації (ст.258-3 ч.1 КК України) і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на вісім років без конфіскації майна.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 30 вересня.

За даними слідства, у травні 2014 року в обвинуваченого виник злочинний умисел, направлений на участь на території України у терористичній організації «ЛНР» та здійснення збройного опору силам АТО. Так, він приїхав до населеного пункту Ізварине Луганської області, де вступив до лав збройних формувань. Спочатку це було формування «Призрак», яке в подальшому влилося до «4-ї мотострілецької бригади 2 Армійського корпусу Народної міліції «ЛНР».

До посадових обов`язків Біжка входило бойове чергування, спостереження за позиціями військовослужбовців Збройних сил України, застосування штатної стрілецької та артилерійської зброї при бойових зіткненнях з ЗСУ.

Взимку 2015 року бойовик брав активну участь у так званій «Дебальцевській операції»; з січня 2016 року до 2018 року – воював у районі населених пунктів Жолобок і Сокольники Луганської області.

30 вересня 2019 року обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, в якій погодився на призначенні покарання за ст.258-3 ч.1 КК України, у вигляді позбавлення волі на вісім років без конфіскації майна. У підсумку суд затвердив цю угоду.

Крім цього, суд зарахував бойовику Біжку термін попереднього ув`язнення з 12 березня до 29 вересня 2019 року з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: