Бойовики «ЛНР» частково заплатили Україні за воду

Бойовики «ЛНР» частково заплатили Україні за воду

Місія ОБСЄ сприяла передачі грошових коштів з непідконтрольних урядові районів Луганської області до підконтрольних у рахунок оплати послуг із водопостачання

Представники бойовиків «ЛНР» передали українській стороні гроші для погашення частини заборгованості за водопостачання окупованої території Луганської області.

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ станом на вечір 8 червня.

«У Луганській області команда Місії здійснювала моніторинг дотримання локального режиму тиші та сприяла, як повідомлялося, передачі грошових коштів з непідконтрольних урядові районів Луганської області до підконтрольних у рахунок оплати послуг із водопостачання», — зазначають у звіті.

СММ продовжила здійснювати моніторинг безпекової ситуації в районі ДФС. Здійснюючи моніторинг у районах поблизу ДФС, спостерігачі чули вибухи і вогонь зі стрілецької зброї попри надані чіткі гарантії безпеки (див. вище розділ про порушення режиму припинення вогню та таблицю порушень режиму припинення вогню нижче).

СММ продовжила сприяти проведенню і здійснювати моніторинг ремонтних робіт на Петрівській насосній станції неподалік від н. п. Артема (підконтрольний урядові, 26 км на північ від Луганська).

У лютому 2017 повідомлялося, що з початку року з «ЛНР» Україні надійшло 20 млн грн за воду.

Станом на квітень 2018 повідомлялося, що заборгованість за постачання води в окремі райони Донецької області склала 2,8 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: