Бойовики у Сирії заявили про підрив російського військового конвою

Бойовики у Сирії заявили про підрив російського військового конвою

Урядові сили спростовують заяву бойовиків, але визнають, що вибух таки був

Бойовики терористичного угруповання «Хайат Тахрір аш-Шам», створеного на базі сирійської філії «Аль-Каїди» «Джабхат ан-Нусра», заявили про підрив біля авіабази Хмеймім у сирійській провінції Латакія колони російського військового конвою. Про це повідомляє ліванське агентство AMN.

За інформацією бойовиків, теракт нібито вчинив один із членів угруповання.

В організації стверджують, що смертник спрямував на колону російських військових заповнений вибухівкою автомобіль. На підтвердження своїх заяв терористи надали кілька фотографій, на одній з яких видно момент вибуху, на інших - імовірно, російські бронемашини, що прямують головною дорогою у бік району Бустан-ель-Баша, розташованого на північній околиці авіабази Хмеймім.

Водночас, видання відзначає, що сирійські сили безпеки повідомляють «абсолютно іншу версію» того, що сталося. За їхніми даними, надані «Хайат Тахрір аш-Шам» зображення сфабриковані і «вирвані з контексту». Неназване джерело видання визнало, що в районі Бустан-ель-Баші дійсно ввечері 10 листопада стався вибух, однак його причина - те, що російський літак незадовго до посадки на прилеглому аеродромі випадково скинув запасний паливний бак.

У результаті події, за інформацією співрозмовника агентства, ніхто не постраждав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: