Британія може виявитися неспроможною повністю профінансувати модернізацію збройних сил

Британія може виявитися неспроможною повністю профінансувати модернізацію збройних сил
Фрегат Type 25

Депутати сумніваються, що Міноборони Британії зекономить достатньо коштів для переозброєння

Парламентський комітет в Великій Британії попередив про те, що Міністерство оборони може виявитися неспроможним профінансувати необхідною мірою придбання нових кораблів, літаків і іншого необхідного обладнання. Так комітет із оборони сумнівається в тому, що Міноборони країни буде в змозі знайти 7.3 млрд. фунтів (9,7 млрд. доларів) протягом наступних 10 років для необхідних закупівель. Про це повідомляє видання Global Security.

Перш за все мова йде про закупівлі 8 нових фрегатів Type 25 для ВМФ Великої Британії, нової БМП і 9 літаків протичовної боротьби Poseidon 8A від компанії Boeing. Для фінансування цих програм британське оборонне відомство повинно буде продати низку об’єктів і запровадити низку заходів економії. Проте навіть у випадку реалізації такого сценарію, як попереджають депутати Палати громад, грошей може виявитися недостатньо і потрібно буде залучати додаткові кошти. Тим самим або країні прийдеться відмовитися від необхідних закупівель або розтягнути процес придбання відповідних систем у часі.

Такі висновки депутатів британського парламенту з’явилися на фоні загострення протистояння між новим Міністром оборони Гевіном Вільямсоном і Міністром фінансів Філіпом Хаммондом щодо дефіциту оборонного бюджету в 20 млрд. фунтів протягом наступних 10 років. Міністр фінансів згоден із необхідністю розширення державних видатків, однак перш за все планує збільшити виплати в рамках Національної системи охорони здоров’я і виходу Великої Британії із ЄС.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: