Британські депутати критикують Мей за доповіді щодо економічних наслідків Brexit

Британські депутати критикують Мей за доповіді щодо економічних наслідків Brexit
Прем'єр Великої Британії Тереза Мей

Опозиційним парламентарям не подобається те, що вони отримали неповні доповіді

У вівторок, 28 листопада, члени парламенту Великої Британії розкритикували  прем’єра Терезу Мей через те, що уряд країни не був повністю відкритий із ними у питаннях економічних наслідків виходу із ЄС. Попередньо виконавча влада обіцяла поділитися із британськими депутатами висновками більше 50 окремих доповідей щодо наслідків такого кроку для різних секторів економіки. Однак, в кінці кінців, в понеділок було надано лише окремі частини доповідей, а інші частини було видалено через їх чутливий характер, як стверджують представники уряду. Про це пише інформаційне агентство Reuters.

Депутат Кейр Стармер, який в опозиційній Лейбористській партії відповідає за питання Brexit, заявив про те, що кращі рішення є тими, які публічно обговорюють і тестують. Мей виправдовує таку часткову відкритість із парламентом тим, що вона має тримати інформацію в таємниці для покращення переговорних позицій.

Міністр із питань Brexit Девід Дейвіс мотивував часткову відкритість тим, що в уряду немає певності, що депутати тримали б в секреті дані, які вони дізналися б.

Загалом же мова йде про 57 доповідей, які стосуються 85% економіки Великої Британії.

Проте для представників Лейбористської партії і Шотландської національної партії такий підхід уряду є прикладом зневаги за їх словами. Стармер заявив про те, що уряд зобов’язаний передавати відповідні матеріали профільному комітету Палати громад, а якщо цього не буде, то його політична сила поставить це питання перед спікером. 

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Британії Тереза Мей домовилась з Брюсселем щодо рахунку за Brexit у розмірі вищому за 40 мільярдів фунтів, однак фінальну суму не оприлюднюватимуть.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: