«Це перебір»: Гройсман розкритикував космічні суми премій для топів «Нафтогазу»

«Це перебір»: Гройсман розкритикував космічні суми премій для топів «Нафтогазу»

«Я не підтримую такої політики високих винагород», - заявив прем’єр

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає проти виплати премій на 46,3 млн доларів топ-керівникам НАК «Нафтогаз» за перемогу у Стокгольмському арбітражі. Про це він заявив в ході години запитань до уряду в парламенті 8 червня.

«Я не підтримую такої політики високих винагород. Вважаю, що вони не на часі, хоча треба визнати, що НАК «Нафтогаз» і його менеджмент здобув серйозну перемогу в інтересах України в розмірі 4,5 мільярди доларів», - сказав Гройсман.

Він повідомив, що направив листа в незалежну наглядову раду «із тим, щоб вони переглянули своє рішення і проінформували Кабмін».

Прем'єр-міністр підкреслив, що вважає суму винагороди занадто великою. «Я наголошую, що тут моя позиція чітка - це перебір», - резюмував Гройсман.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що наглядова рада НАК «Нафтогаз України» на засіданні в квітні прийняла рішення про виплату команді НАК, яка брала участь у судовому розгляді з російським газовим монополістом «Газпромом» за транзитним контрактом, бонусів у розмірі 1% від загальної суми виграшу – тобто 46 млн доларів.

За інформацією джерел, основна частина цих грошей буде розподілена між главою «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим і головним комерційним директором НАК Юрієм Вітренком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: