Через кібератаку відділення «Ощадбанку» і «Укргазбанку» досі працюють в обмеженому режимі

Через кібератаку відділення «Ощадбанку» і «Укргазбанку» досі працюють в обмеженому режимі

Банкомати «Ощадбанку» досі не працюють через кібератаку

У четвер, 29 червня, відділення «Ощадбанку» і «Укргазбанку» працюють в обмеженому режимі через хакерську атаку.

Про це йдеться в повідомленнях прес-служб банків.

«Ощадбанк» продовжив особливий режим роботи своїх відділень 29 червня.

У цей день відділення банку будуть працювати виключно в консультаційному режимі.У банку запевняють, що всі картки банку є повністю функціональними, скористатися ними можна як у банкоматній мережі інших банків, так і при безготівкових розрахунках за товари та послуги. 

У той же час переважна кількість послуг банку є для клієнтів завдяки дистанційним каналам - інтернет і мобайл банкінгу «Ощад 24/7».

Відділення «Укргазбанку» 29 червня працюють в обмеженому режимі.

Як повідомлялося, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, «Нова пошта», аеропорт «Бориспіль», WOG, KLO, мережа гіпермаркетів «Епіцентр», Чорнобильська АЕС, «24 канал».

Антивірусні компанії стверджують, що вже знайшли ліки від вірусу Petya.

Значної шкоди було завдано в Італії, країнах Центральної Європи та Ізраїлі. У Німеччині «вражена система центрального офісу компанії Nivea Beiersdorf у Гамбурзі», повідомляє телеканал ARD. У Росії під атакою опинилася державна корпорація «Роснєфть».

28 червня комп’ютерний вірус-вимагач Petya.А поширився на країни Азії. В Індії через кібератаки вийшла з ладу система управління вантажами найбільшого порту країни. Збої зафіксували і в Китаї, однак їхні масштаби не були настільки значні.

Вірус Petya.А шифрує дані на комп’ютері та вимагає викуп. Фахівці з комп’ютерної безпеки радять нічого не платити – жодних ключів після виплати грошей власники уражених комп’ютерів не отримують.

Подібним чином діяв вірус-вимагач WannaCry, від якого в травні 2017 року постраждали понад 300 тис. комп’ютерів у 150 країнах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: