Через спеку над Києвом з'явиться смог - синоптики

Через спеку над Києвом з'явиться смог - синоптики

Метеорологічний серпанок утвориться внаслідок накопичення і вмісту шкідливих домішок в приземному шарі повітря

У Києві в найближчі кілька днів через тривалу спеку може спостерігатися метеорологічний серпанок. Також рівень забруднення повітря (з можливою тенденцією до подальшого зростання) в столиці збережеться до кінця поточного тижня. Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на Укргідрометцентр.

Як повідомляє прес-служба КМДА, протягом 9-10 серпня 2017 року у Києві було перевищення максимальних значень ГДК (гранично допустимої концентрації) оксидом вуглецю в 1-2,6 разу в районах Бесарабської площі, Деміївської площі, площі Перемоги, Оболонського проспекту, вулиць Академіка Стражеска, Довженка і Скляренка.

Наразі Головним управлінням Держпродспоживслужби в місті Києві здійснюються контрольні заміри повітря для визначення наявності в повітрі концентрації шкідливих речовин. Про результати досліджень буде повідомлено додатково.

У КМДА також нагадують, що в спекотний період слід обмежити перебування на сонці, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі. Крім того, дітям і вагітним жінкам потрібно відмовитися від тривалих прогулянок. По можливості, використовувати в побуті й на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.

Метеорологічний серпанок утворюється внаслідок накопичення і вмісту шкідливих домішок в приземному шарі повітря. У Києві підвищений рівень забруднення повітря спостерігається в місцях найбільшого скупчення автотранспорту - на великих автомагістралях міста.

Відзначимо, в найближчі вихідні в Україні збережеться спека. Стовпчик термометра підніметься до +36 градусів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: