Через торговельну війну світові багатії цього року втратили $63 млрд

Через торговельну війну світові багатії цього року втратили $63 млрд

Протягом 6 останніх місяців загальні статки людей, які входить до розрахунку індексу, скоротились на 1,2%.

Через торговельну війну США проти Китаю та зміну вартості акцій на ринку, спричинену торговельною політикою Трампа, найбагатші 500 людей світу втратили близько 63 млрд доларів.

Про це повідомляє Bloomberg за оцінками індексу мільярдерів.

Так, протягом 6 останніх місяців загальні статки людей, які входить до розрахунку індексу, скоротились на 1,2%. При цьому зазначається, що найбільше через спричинені торговельною війною чинники скоротилися статки найбагатшої людини Європи Бернерда Арнолта. Так, його статки скоротились на 3,5 мільярди доларів. Бізнес Арнолта — продаж дорогих аксесуарів та модного одягу.

В той же час, у Bloomberg зазначають, що статки власників технологічних компаній за даний період навпаки зросли.

Зазначимо, що найбагатшою людиною світу наразі залишається засновник Amazon Джефф Безос, чиї активи оцінюють у 150 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що 17 вересня США запровадили мита на найбільшу порцію китайського імпорту, вартість якого складає 200 мільярдів доларів на рік. Невдовзі у Китаї відповіли, що запровадять мита на американський імпорт, вартість якого складе 60 мільярдів доларів на рік.

Загалом з початку торговельної суперечки з Китаєм, США запровадили митні обмеження на 250 мільярдів доларів китайського імпорту. 

Зазначимо, що Дональд Трамп ввів мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%). Підписані президентом розпорядження набули чинності 23 березня. З переліку країн тимчасово були виключені Мексика, Канада та ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: