Черкаси на межі колапсу: роботу міськради заблоковано

Черкаси на межі колапсу: роботу міськради заблоковано
«Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко - представник партії «Батьківщина», секретар ради Ярослав Нищик - представник «Свободи» - теж ігнорують сесії», - зазначив депутат.

Депутат звернувся до керівників партій «Батьківщини», «Самопомочі» та «Свободи» з вимогою дати вказівку своїм партійцям припинити ґвалтувати місцеве самоврядування в Черкасах

Сьогодні, 13 грудня, депутати Черкаської міської ради не зібралися на пленарне засідання. Місто на межі колапсу через не прийняті зміни до бюджету 2018 року. Про це написав на своїй сторінці у Facebook керівник Черкаської міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Рубан.

За словами Рубана, Ігнорують сесії фракції «Батьківщина», «Свобода», «Черкащан», «Самопоміч».

.jpg_30.jpg_30

«Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко - представник партії «Батьківщина», секретар ради Ярослав Нищик - представник «Свободи» - теж ігнорують сесії», - зазначив депутат.

Рубан скаржиться, що Черкаси вже побили всі рекорди в спробах зібрати сесію. «Майже 6 місяців вимагаю скликати сесію та приходять на неї депутати фракцій «БПП «Солідарність», «ПВД», «Громадянської позиції», - написав політик.

На думку депутата Черкаської облради, така ситуація відбувається з моменту таємної Канівської сесії.

«Схоже частина депутатів самоусунулась від сесійної діяльності. Тролейбусний парк вже місяць не отримує зарплатню. І не отримає до кінця року необхідні 11 млн на зарплатню, шини, електроенергію. Як буде далі працювати без фінансування не зрозуміло», - наголошує Рубан.

Також депутат облради додає, що і ОСББ не отримає 12 млн співфінансування на роботи з енергозбереження.

«Людям доведеться виймати ці кошти з власних кишень. Отримані від держави 2 млн на підтримку освіти/медицини теж підуть назад у держбюджет. Крім того через відсутність секвестру бюджету заблоковано бюджет розвитку міста. Немає можливості оплачувати навіть виконані роботи. І цей айсберг тільки починає проявлятися над водою, далі буде більше», - хвилюється Рубан.

Керівник обласного осередку БПП знову закликав депутатів зібратися на засідання сесії 14 грудня.

«Закликаю усіх відсутніх колег все ж прийти та прийняти зміни до бюджету», - написав Рубан у Facebook.

У своєму дописі депутат звернувся і до керівників партій «Батьківщина» Юлія Тимошенко, «Самопоміч» Андрій Садовий та «Свобода» Олег Тягнибок з вимогою дати вказівку своїм партійцям припинити ґвалтувати місцеве самоврядування в Черкасах.

Як повідомлялося, Черкаси приєдналися до акції на підтримку моряків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: