Чи є росіяни на Донбасі? ОБСЄ за ніч переписала заяву свого представника

Чи є росіяни на Донбасі? ОБСЄ за ніч переписала заяву свого представника

Під інтерв'ю заступника глави місії ОБСЄ в Україні Олександра Хуга на сайті Foreign Policy вранці 26 жовтня була опублікована ремарка

Народний депутат Мустафа Найєм повідомив, що в інтерв'ю заступника глави місії ОБСЄ в Україні Олександра Хуга на сайті Foreign Policy, де він зробив скандальну заяву про «відсутність прямих доказів участі Росії на Донбасі», вже зробили виправлення.

Про це він написав вранці 26 жовтня на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Як не-мовчання і здорова реакція змінюють історію. Сьогодні вранці під інтерв'ю заступника глави місії ОБСЄ в Україні Олександра Хуга на сайті Foreign Policy з'явилася ремарка про те, що «з метою внесення ясності» текст був відредагований», - повідомив Найєм.

Він опублікував скрін з відповідною ремаркою на сайті Foreign Policy, у якій говориться наступне:

«У першій версії Хуг заявив, що ОБСЄ не побачила прямих доказів участі Росії в східній Україні. Ми виключили це зауваження, оскільки воно не передає його передбачувану точку зору».

Як відомо, напередодні 26 жовтня нардеп Мустафа Найєм написав у соцмережі, що заява Хуга в інтерв’ю Foreign Policy про те, що представники ОБСЄ «не побачили на сході України прямих доказів російського втручання», є «явною ознакою шизофренії».

Нагадаємо, Хуг у своєму інтерв’ю заявив, що ОБСЄ не побачила прямих доказів російського втручання на сході України. Водночас він підтвердив, що спостерігачі ОБСЄ бачили людей з російськими розпізнавальними знаками, але, на його думку, одяг з такими позначками «можна купити будь-де».

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради, уповноважена президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко висловила сподівання, що така заява Хуга - невдале формулювання, а не усвідомлена позиція.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: