Чиновника з Кабміну судитимуть за перешкоджання журналістській діяльності

Чиновника з Кабміну судитимуть за перешкоджання журналістській діяльності

Головний спеціаліст секретаріату Кабінету міністрів України Ігор Конопацький перешкоджає журналісту «1+1» Володимиру Тимофійчуку

Скріншот відео

Посадовець, розпускаючи руки, завадив журналісту поставити питання міністру юстиції

Печерський  районний суд Києва призначив на 12 серпня підготовче засідання у справі за обвинуваченням головного спеціаліста секретаріату Кабінету міністрів України Ігоря Конопацького у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів (ч.1 ст.171 КК України).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 29 квітня.

У коментарі «Главкому» потерпілий у справі і журналіст «1+1» Володимир Тимофійчук повідомив, що інцидент з паном Конопацьким трапився рік тому.

«Я акредитувався на засідання Кабміну 15 травня 2019 року і планував поставити кілька запитань тодішньому міністру юстиції Павлу Петренку. Адже робили розслідування про його майновий стан і декларації, а тому мав відповідне редакційне завдання. І після завершення засідання уряду я попрямував у бік Петренка, однак завадив Конопацький. А саме - перегородив дорогу і руками мене відштовхував. Фактично у той момент він виконав роль бодігарда, мінімізувавши підхід преси до посадовця», - вважає журналіст.

Тимофійчук зауважив, що пропонував Ігорю Конопацькому врегулювати конфлікт шляхом публікації вибачень на офіційному урядовому порталі. Однак той відмовився.

«Для мене важливий сам прецедент – не стільки посадити чиновника, скільки, щоб він поніс мінімальну відповідальність за перешкоджання журналістській діяльності», - пояснив Володимир Тимофійчук.

Санкція ч.1 ст.171 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до 850 грн або арешту до шести місяців, або обмеження волі до трьох років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: