Цигарковий скандал: прокуратура порушила справу проти головних фігурантів

Цигарковий скандал: прокуратура порушила справу проти головних фігурантів

Слідчі прокуратури Закарпатської області розпочали кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем особами посольства України в Словаччині.

«Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службового підроблення службовими особами посольства України в Словаччині МЗС України (ч.2 ст. 364 та ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу України)», - ідеться у повідомленні прес-служби прокуратури регіону.
Раніше повідомлялося, що 21 травня службові особи України в Словаччині, зловживаючи своїм становищем, на автомобілі посольства, під виглядом дипломатичної пошти, який згідно з Віденською конвенцією не підлягає контролю, намагалися провезти у країни Європи з приховуванням від митного контролю велику партію підакцизних товарів, а саме тютюнових виробів.
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив ім'я чоловіка, який намагався провезти цей вантаж - ним виявився чоловік першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин Сергій Ліщишин.
Міністерство закордонних справ України відкликало першого секретаря посольства України в Словаччині Оксану Ліщишин, чоловіка якої затримали на кордоні з контрабандним вантажем сигарет. Інформацію про це підтвердила речник МЗС України Мар'яна Беца.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: