Ціна на нафту допомагає курсу російського рубля триматися на плаву

Ціна на нафту допомагає курсу російського рубля триматися на плаву

Геополітичні ризики не дозволяють рублю здійснити радикальне укріплення

Долар США по результатам торгів в понеділок укріпився до найбільшого рівня із червня 2017 року. Так індекс DXY (долар проти шести ключових валют світу) піднявся до рівня 97,58. А курс долара щодо євро склав 1,1237 до 1. Протягом трьох останніх днів курс долара до решти валют виріс на 1,5-2%.

Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Укріпленню валюти США сприяло те, що ФРС вирішила залишити ставку на рівні 2-2,25% річних. Послабленню євро проти долара також сприяє невизначеність у ситуації виходу Великої Британії із ЄС, а також протистояння між Римом і Брюсселем щодо значного рівня дефіциту бюджету Італії в 2019 році, що створює додаткові ризики для єврозони.

Проте на фоні укріплення долара щодо більшості валют світу російський рубль покращив обмінний курс на 40 копійок до рівня 67,7 рублів за долар. Курсу рубля допомагає те, що ціна на нафту знову більше 70 доларів за барель після падіння минулого тижня.

Окрім того, 15 листопада великі компанії вступають в період платежів – всього вони мають виплатити в казну 1,4 трлн. рублів. Це змушує компанії конвертувати експортну виручку у російську валюту. Проте радикальному посиленню курсу рубля щодо долара заважає можливість подальшого запровадження санкцій США щодо РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: