Цукерберг розповів, як він здолає фейки у Facebook

Цукерберг  розповів, як він здолає фейки у Facebook
Засновник Facebook Марк Цукерберг

За словами засновника соцмережі, вона не може самостійно займатися перевіркою фактів і він сам іноді помиляється

Засновник Facebook Марк Цукерберг розповів про те, як соціальна мережа працює з контентом, який є образливим для багатьох, зокрема, заперечення Голокосту.

Замість видаляти подібні пости, Цукерберг планує знижувати частоту видачі подібних повідомлень у стрічці, розповів він в інтерв'ю Recode.

«Наша мета боротьби з фейковими новинами полягає не в тому, щоб перешкодити будь-кому говорити щось неправдоподібне. Ця мета — припинити поширення фейків і дезінформації. Якщо щось поширюється з фальшивими фактами, це втратить більшу частину можливості поширення в News Feed», — розповів Марк Цукерберг.

Водночас, за його словами, «якщо пост перетинає межу і переходить на пропаганду насильства або ненависті проти певної групи, він буде вилучений».

Цукерберг наголосив, що особисто він «вважає заперечення Голокосту глибоко образливим і не має наміру захищати подібних людей».

За словами засновника соцмережі, вона не може самостійно займатися перевіркою фактів і він сам іноді помиляється, коли виступає публічно, як і багато світових лідерів і політиків.

«Ви можете розмістити цей контент на своїй сторінці, навіть якщо люди можуть не погодитися з ним або вважають його образливим. Але це не означає, що ми несемо відповідальність за те, щоб він був широко поширений в стрічці новин».

Цукерберг не вважає, що всі користувачі, публікуючи неправдиву інформацію, роблять це навмисно і усвідомлено. Він припустив, що вони можуть бути, наприклад, невірно інформовані.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: