День літнього сонцестояння: ворожіння, ритуали і прикмети на свято

День літнього сонцестояння: ворожіння, ритуали і прикмети на свято

В цей день магія працює тільки на благо людини

День літнього сонцестояння вважається одним із найбільш магічних. Тому прості ритуали, проведені 21 червня, можуть круто змінити ваше життя. Главком зібрав в мережі найпростіші та найпопулярніші.

Сонцестояння

Літнє сонцестояння або літнє рівнодення - це день початку літа в північній півкулі Землі і початок зими в південній півкулі. Літнє сонцестояння відбувається в той момент, коли нахил осі обертання Землі в напрямку на Сонце приймає найменше значення. День сонцестояння ще називають сонцеворотом.

Залежно від зсуву календаря, літнє сонцестояння відбувається 20 або 21 червня в Північній півкулі і 21 або 22 грудня в Південній півкулі (день зимового сонцестояння). У 2018 році в Україні воно відбудеться 21 червня о 13.07 за київським часом. Тривалість найдовшого дня становить 17 годин і 33 хвилини.

У цей день будь-який смертний може стати трохи магом, просто загадавши бажання. У цьому допоможе саме Сонце, яке у цей період має надзвичайну силу.

Ніч перед днем літнього сонцестояння – це чарівний час, коли об’єднуються всі чотири стихії – Вогонь, Вода, Земля і Повітря.

У стародавні часи святкування літнього сонцестояння супроводжувалося розведенням ритуальних багать і плетінням вінків. А традиція стрибати через вогонь збереглася до наших днів.

362335_4

Це свято має безліч назв в народі: Івана Купала, Іван-травник, Ярилин день, Сонцекрес, Духів день, Свято Роси - це все назви дня літнього сонцестояння в різні часи у різних народів. А в деяких країнах, наприклад у Фінляндії і Швеції, день літнього сонцестояння навіть є вихідним днем і національним святом.

C прийняттям християнства язичницьке свято Купала не зникло з слов'янської культури, а перетворився в день Іоанна Хрестителя, який за старим стилем припадав на 24 червня. Але після переходу на григоріанський календар, день Іоанна Хрестителя змістився на 7 липня. Сьогодні в Україні святкування Івана Купала не збігається з днем літнього сонцестояння.

Як зробити ритуальний вінок

.jpg_27

Для цього потрібно піти в поле і зібрати польові квіти. У літнє сонцестояння важливо на голову одягти коло. Це символ сонця, який надасть ритуалу особливої сили. Плетучи вінок, думайте про своє здоров’я, фінанси і стосунки.

Коли вінок готовий, думки сформульовані, потрібно закріпити все вогняним ритуалом – запалити жовту свічку і ще раз подумати про те, чого ви хочете в наступному році.

Ритуал на заміжжя

Щоб швидше вийти заміж, увечері 21 червня дівчина на самоті повинна зібрати 12 різних трав або квітів і покласти їх під подушку зі словами: «Аромати лук, аромати поля, віднесіть мене в сонне роздолля. Ляжу дівкою, прокинуся дружиною. Істинно». Після цього потрібно лягти спати. Вранці зібраний букет загорнути в папір і спалити в багатті.

До речі, здатність привертати кохання у цей день мають квіти календули, лаванди, розмарину, соняшнику, папороть, вербена, дуб, горобина та інші.

Ритуал на зміни в житті

Щоб змінити своє життя, потрібно всю ніч провести біля джерела або колодязя, кожну годину випиваючи з нього по склянці воду зі словами: «Як вода біжить – змінюється, так і життя моє зміниться». Ритуал радять виконувати з заходу до сходу сонця.

Як загадати бажання в день сонцестояння

Рано вранці підійдіть до вікна і, дивлячись на сонце, скажіть: «Сонечко-батечку, сонечко червоне, допоможи мені у справі моїй, виконай мрію мою, світлом яскравим освіти, променем зігрій».

Після цього потрібно своїми словами загадати бажання. Кажуть, що воно повинно виповнитися протягом року.

Як зробити талісман на виконання бажання

У день літнього сонцестояння роблять традиційний талісман – відьмина драбина.

Для його виготовлення знадобиться довга стрічка жовтого або золотого кольору, 9 невеликих намистин будь-якого кольору.

Схема виготовлення талісмана дуже проста: вузол-намистинка-вузол, вільний шматок стрічки, вузол-намистинка-вузол і так далі.

Нанизуючи кожну намистину, можна загадувати бажання – різні або ж повторювати одне й те саме.

Коли всі 9 намистин нанизані на стрічку, слід зав’язати ще два вузла – на початку і в кінці драбинки.

Відьмину драбину вішають над входом у житло і знімають тільки рівно через рік і спалюють в багатті.

Прикмети на день літнього сонцестояння

У цей день дізнавалися, яким буде урожай і погода влітку.

Якщо гроза 21 червня - буде поганий збір сіна. Якщо роса з ранку - буде хороший урожай.

Якщо в цей день буде грім гриміти, то чекайте затяжної негоди.

Добре, якщо в цей день ви попаритеся в лазні. Віник зберіть саме в цей день. Так ви зможете «вибити» з себе всі погані думки і хвороби. Тіло і розум очистяться.

Щоб набратись сили на весь рік, а також отримати сильний оберіг, зустріньте ранковий світанок - на самоті чи в колі близьких людей.

Цікаві факти про день сонцестояння

Згідно з Книгою Рекордів Гіннеса найбільше багаття розпалили на день літнього сонцестояння в 2010 році в Норвегії. Висота полум'я досягла 40,5 метрів.

У стародавній Греції настільки шанували день сонцестояння, що дозволяли рабам разом з вільними людьми брати участь у всіх святкових заходах. В цей день греки молилися богу землеробства з проханнями про гарний урожай.

Точної дати дня сонцестояння так і немає. Календар не може точно відобразити обертання Землі.

Саме на день сонцестояння Галілей відрікся від свого твердження, що земля обертається навколо Сонця. В цей же день через 42 роки була заснована обсерваторія в Грінвічі.

День літнього сонцестояння чудне, екзотичне свято. Зустріньте його з добром і просто подивіться на Сонце.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: