Денісова допоможе іноземцям забрати дітей, народжених сурогатними матерями

Денісова допоможе іноземцям забрати дітей, народжених сурогатними матерями
Людмила Денісова побувала в готелі, де тримають 46 немовлят

Омбудсменка пообіцяла сприяти іноземцям, для яких українки народжували дітей

Сім іноземних пар, для яких українські сурогатні матері народили 9 дітей, звернули до Уповноваженої з прав людини Людмили Денісової, аби вона посприяла тому, щоб їх випустили з України.

«Усі вони надали мені звернення з усіма документами і я буду звератися до міністра закордонних справ, щоб вони надали дозвіл на виїзд цим батькам» — зазначила Денісова.

Вона також сказала, що всі батьки, які наразі перебувають за межами України, й не можуть забрати своїх дітей, теж звертатимуться до неї, аби отримати можливість в’їхати в Україну і виїхати вже разом з дітьми. Омбудсменка уточнила, що це питання найближчих тижнів.

Напередодні стало відомо, що пів сотні немовлят, яких народили сурогатні матері для пар з-за кордону, перебувають у готелі в Києві, оскільки через закриття кордонів їх не можуть забрати батьки.

Також зазначимо, що дитячий омбудсмен виступає проти сурогатного материнства в УкраїніМіністерство соціальної політики України вже наголосило на необхідності розробки національної політики щодо сурогатного материнства.

На сьогодні Україна — одна з небагатьох країн у Європі, де комерційне сурогатне материнство дозволене на законодавчому рівні. У зв'язку з цим Україну навіть називають «меккою сурогатного материнства».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: