Денісова і Москалькова домовилися відвідати по 34 в'язнів у Росії та в Україні

Денісова і Москалькова домовилися відвідати по 34 в'язнів у Росії та в Україні
Російський омбудсмен Тетяна Москалькова

Омбудсмени України і Росії Людмила Денісова та Тетяна Москалькова обмінялися списками з 34 ув'язнених, яких планують відвідати

Уповноважені з прав людини Росії та України планують відвідати 34 ув'язнених на територіях обох країн, повідомила російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

«Ми обмінялися списками, в кожному списку по 34 людини. Перший наш спільний візит у рамках моніторингу тримання під вартою громадян Росії та України на території наших держав відбудеться в суботу в Омську, ВК-6», - сказала Москалькова журналістам у Єкатеринбурзі.

Вона зазначила, що планує відвідати в Україні, зокрема, Кирила Вишинського, активістку Олену Одновол, російських військовослужбовців Олександра Баранова та Максима Одинцова, колишнього військовослужбовця Віктора Агєєва та інших.

Першим місцем, яке відвідає Москалькова, стане СІЗО Херсона, де перебуває російський пропагандист Вишинський, вона вилетить туди в понеділок, 18 червня.

«У нас є дорожня карта, все розписано по днях. Ми плануємо завершити (відвідування) до серпня, якщо не буде перешкод», - додала уповноважений з прав людини.

«Людмила Денісова планує відвідати та просить надати в цьому сприяння мене й органи влади Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Дмитра Штиблікова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка та інших», - повідомила Москалькова. Перший візит Денісової відбудеться в суботу до Омська, де вона відвідає Штиблікова.

За її словами, українська чиновниця має намір відвідати, зокрема, окупований Крим, де в СІЗО Сімферополя перебувають українські політв’язні Володимир Балух, Володимир Дудка, Олексій Бессарабов, Євген Панов і Андрій Захтей.

Москалькова зазначила, що направила керівникам слідчих органів запити на відвідування Денісовоюї тих українських політв’язнів, які перебувають у СІЗО, і чекає на відповіді.

Як відомо, 13 червня український омбудсмен Людмила Денісова поїхала в Росію, щоб відвідати незаконно ув’язнених українців.

Візит уповноваженої Верховної Ради із прав людини відбудеться у межах домовленостей між президентом України та президентом РФ Володимиром Путіним.

11 червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала українських політв'язнів, яких утримують у СІЗО анексованого Криму.

Телефонна розмова Порошенка та Путіна щодо звільнення утримуваних в Росії політв'язнів відбулася 9 червня.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: