Держдеп США закликає Росію припинити атаки на Донбасі

Держдеп США закликає Росію припинити атаки на Донбасі
Держдепартамент США

В Держдепі США заявили, що Росія є джерелом загострення насильства на Донбасі

Офіційний Вашингтон прямо назвав Росію та її ставлеників на Донбасі джерелом насильства та пов'язує останнє загострення й обстріли з одностороннім виходом Росії зі Спільного центру координації та контролю.
З відповідною заявою виступила в вівторок у Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт.

«Раніше домовленості про припинення вогню досягалися на рівні російсько-українського військового механізму (Спільного центру координації та контролю – ред.), що дозволяло цивільним безпечно лишати райони обстрілу. Проте уряд Росії в односторонньому порядку прийняв рішення про вихід з цього механізму де-конфліктизації», - наголосила Науерт.

Вона відкрито назвала Росію та її ставлеників «джерелом насильства» на сході України.

«Російський уряд продовжує підтримувати активний конфлікт і гуманітарну кризу, забезпечує своє командування та спрямовує збройні сили, а також здійснює безпосередній контроль над своїми ставлениками в місцевій владі», - наголосила представник Держдепартаменту США.

Вона підкреслила: конфлікт на сході Україні – це не громадянська війна.

«Так звані «республіки», які створила Росія, є незаконними формуваннями», - зазначила речниця Держдепу.

Водночас, вона акцентувала увагу на останньому загостренні гуманітарної ситуації на Донбасі.

«Минулої ночі сили під проводом Росії здійснили обстріл міста Новолуганське ракетами «Град», що призвело до поранень восьми мирних жителів, пошкодження десятків будинків, шкіл, а також дитячого майданчику», - зазначила Науерт.

Крім того, вона наголосила, що у вівторок відновилися бої навколо донецької фільтраційної станції та її трубопроводу, де міститься отруйний хлорний газ.

«Ми вважаємо надзвичайно небезпечним», - сказала речниця Держдепу.

Вона підкреслила, що пошкодження цього об'єкту інфраструктури «буде потенційно руйнівним». Науерт також зауважила, що в момент брифінгу працівники станції перебувають у бомбосховищі в пастці.

«Сполучені Штати закликають Росію припинити атаки на сході України, вивести свої сили та важкі озброєння із суверенної території України та узгодити міцну миротворчу місію ООН», - заявила офіційний представник Державного департаменту США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: