Детективи НАБУ затримали сина нардепа у справі заволодіння мільйонами «Ощадбанку»

Детективи НАБУ затримали сина нардепа у справі заволодіння мільйонами «Ощадбанку»

Ім'я затриманого сина депутата антикорупційна прокуратура наразі не повідомляє

Серед 10 затриманих осіб, яким повідомили про підозру у заволодінні 20 млн доларів «Ощадбанку», син народного депутата. Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в соціальній мережі Facebook.

«Затримано та повідомлено про підозру і синові чинного народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи «Креатив» (на той час) набув корпоративні права ВАТ «Чорноморгидрозализобетон», придбані за рахунок коштів банку», - повідомили в САП. Зазначимо, що прізвище сина нардепа в САП не називають.

Всього в справі затримано 10 осіб, яким повідомлено про підозру.

«Серед них два чинних і один колишній працівник банку, у тому числі заступник голови правління банку, які готували документацію щодо видачі кредиту і приховували від інших задіяних служб наявні невідповідності і порушення у документах позичальника», - йдеться в повідомленні.

Також, про підозру повідомлено оцінювачу, яка надала оцінку майновим правам за фіктивним договором поставки, що були прийняті банком в якості забезпечення кредиту.

Крім того, повідомлення про підозру вручені колишнім керівникам - головному бухгалтеру і 5 працівникам групи «Креатив», які, за словами САП, здійснили підробку документів, договорів та «безпосередньо здійснювали легалізацію коштів, шляхом їх перерахування у безготівкову форму».

«Прокурорами САП внесено до суду відповідні клопотання щодо усіх підозрюваних про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 5 до 150 млн грн залежно від ролі кожного з учасників», - заявили в САП.

Нагадаємо, 23 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали 10 осіб, яким повідомили про підозру у заволодінні 20 млн доларів «Ощадбанку».

Також стало відомо про те, що НАБУ і САП готують подання про зняття недоторканності з депутата, який незаконно привласнив 20 млн доларів. Згідно з інформацією ЗМІ, йдеться про нардепа Станіслава Березкіна з групи «Воля народу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: