«Диверсанта» Панова етапуватимуть з окупованого Криму до Росії – правозахисниця

«Диверсанта» Панова етапуватимуть з окупованого Криму до Росії – правозахисниця

На окупованому півострові взагалі немає колонії суворого режиму

Після вступу в силу вироку фігуранта справи «українських диверсантів» Євгена Панова скоріш за все етапують з Криму на територію РФ. Про це в ефірі UA:Крим заявила керівник Crimean Human Rights Group Ольга Скрипник.

«По відношенню до Євгена Панова ми бачимо, що «суддя» був необ’єктивним, він не врахував заяву про тортури, не врахував, що було багато фальсифікацій, те що, наприклад, обшук автомобіля Євгена був проведений незаконно, тобто це все свідчить про його невинуватість. Але суддя ігнорує це все і це є також порушенням права на справедливий суд», – сказала правозахисниця.

Ольга Скрипник також наголосила, що після вступу в силу вироку Євгена етапують з Криму до РФ, а це – порушення міжнародного гуманітарного права.

«Його етапують з Криму, бо на півострові взагалі немає колонії суворого режиму. Я думаю, що це робиться спеціально, для того щоб перервати зв’язки з родиною, для того щоб було важче родичам, правозахисникам та адвокатам було важче дістатися до цих людей», - сказала вона.

Ольга Скрипник також повідомила, що боротьба за свободу Євгена Панова продовжується. На вирок готується апеляційна скарга, захист також збирає матеріали для звернення в Європейський суд з прав людини.

Нагадаємо, «Верховний суд» окупованого Криму засудив до 8 років колонії суворого режиму громадянина України Євгена Панова, обвинуваченого в підготовці диверсій в Криму влітку 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: