Дмитро Вовк: Мери, які в минулому році казали, що підвищення тарифів – зрада, зараз їх самі підвищують

Дмитро Вовк: Мери, які в минулому році казали, що підвищення тарифів – зрада, зараз їх самі підвищують
Дмитро Вовк
Фото: Станіслав Груздєв / Главком

Вовк нагадав, що в Україні провели децентралізацію тарифних повноважень

Мери міст, які 2016-2017 роках опонували підвищенню тарифів на тепло і воду, після запровадження децентралізації тарифних повноважень самі ініціюють їх суттєве підвищення. Про це заявив колишній голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк, в інтерв’ю «Главкому».

«У нас є позитивний досвід децентралізації повноважень щодо тепла і води. Ми забезпечили наявність структури тарифів, навчили людей, показали приклад як треба прозоро проводити обговорення, навчили розробляти інвестиційні програми і пояснили, навіщо вони взагалі потрібні», - відзначив він.

«В 2016 – 2017 роках можна було часто бачити певні політичні кроки: мораторій на підвищення тарифів, люди на місцях часто називали якісь рішення Комісії варварськими, ганебними, тощо. Ми провели децентралізацію тарифних повноважень. Мери, які в минулому році казали, що це зрада, все погано і потрібно знизити тарифи мінімум на 40%, зараз їх підвищують. Тому що це вже стало їхньою персональною проблемою. Вони тепер розуміють, що з цієї ситуації інакше виходити неможливо», - підкреслив колишній посадовець.

Вовк зазначив, що НКРЕКП на своєму сайті оприлюднила відповідну підбірку заяв і рішень місцевої влади на тему тарифів (1, 2).

Нагадаємо, 2015 року Львівська обласна рада закликала переглянути рішення про підвищення тарифів на енергоносії.

У 2016 році Рівненська облрада встановила мораторій на підвищення тарифів ЖКГ.

2017 року Івано-Франківська обласна рада звернення до президента, уряду та парламенту припинити постійне зростання тарифів для населення на комунальні послуги.

Читайте також перше інтерв’ю нового голови НКРЕКП: Оксана Кривенко: Я сама можу кран поміняти, сантехніку відремонтувати, замок врізати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: