До французького парламенту обрали рекордну кількість жінок

До французького парламенту обрали рекордну кількість жінок
Вибори у Франції

Жінки отримали 38,65% місць у національних зборах

У Франції на виборах до Національних зборів (нижньої палату парламенту - Національної асамблеї) обрали рекордну кількість жінок. Про це повідомляє сайт телеканалу France24.

У другому турі виборів 18 червня в нижню палату парламенту, яка має 577 місць, були обрані 223 жінки. Таким чином представництво жінок, які отримали 38,65% місць у національних зборах, стало рекордним для французького парламенту. У попередньому скликанні в нижній палаті засідали 155 законодавців жіночої статі. 1945 року у Національному зборах було лише 33 жінки.

У той же час зазначено, що ці дані далекі від справжньої рівності між чоловіками і жінками в законодавчому органі.

Як відомо, представники партії президента Франції отримали 308 із 577 місць у нижній палаті французького парламенту. Ще 42 мандати дістанеться їхнім союзникам із партії MoDem («Демократичний рух»).

Таким чином, «Вперед, республіка» буде контролювати абсолютну більшість голосів у Нацзборах. У свою чергу, партія «Республіканців» отримала 113 депутатських мандатів, а «Союз демократів і незалежних» - 18. Ці дві партії стануть головною опозиційною силою в парламенті.

Також до парламенту пройшли Соціалістична партія, вона отримала 29 місць, «Нескорена Франція» Жан-Люка Меланшона - 17, Комуністична партія Франції - 10, ультраправий «Національний фронт» Марін Ле Пен отримав вісім мандатів.

Явка на виборчі дільниці склала 42,6%, що стало рекордно низьким показником для Франції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: