Скандальні довибори на Донеччині. Прихильники «ДНР» дякують Аксьонову за «референдум» (відео)

Скандальні довибори на Донеччині. Прихильники «ДНР» дякують Аксьонову за «референдум» (відео)
На опублікованому відео люди зізнаються, що хочуть жити, як у Росії
Скріншот фото: відео Вячеслав Пронін

Після початку війни на Донбасі Аксьонов біг до окупованого Крим і отримав там російське громадянство

У соціальних мережах набирає обертів скандал, пов’язаний із довиборами до Верховної Ради на виборчому окрузі № 50 у Донецькій області, де переміг мер Добропілля Андрій Аксьонов.

Скандал розгорівся після того, як з’явилася інформація про те, як у 2014 році Аксьонов організовував на Донбасі референдум за проголошення «ДНР» і відділення від України.

Тепер, через сім років, його не тільки не притягнули до кримінальної відповідальності, а він ще й пройшов до Верховної Ради.

На YouTube досі опубліковано відео, де прихильники «ДНР» із сусідніх містечок дякують Аксьонову за те, що він організував «референдум» і скаржаться на своїх міських голів, які не стали займатися сепаратизмом і «не дали їм проголосувати».

На опублікованому відео люди зізнаються, що хочуть жити, як у Росії. Після початку повномасштабної війни на Донбасі Аксьонов біг до окупованого Крим і отримав там російське громадянство.

Однак уже у 2015 році він спокійно повернувся в Добропіллі та взяв участь у виборах мера міста, де здобув перемогу. На всі питання щодо організації «референдуму» він відповідав: «Ви говорите, що це був насправді не референдум. Так які до мене питання? Це було просто соцопитування».

У соціальних мережах обурені і вимагають влади негайно втрутитися в ситуацію і провести судове розслідування.

Нагадаємо, що в Донецькій та Івано-Франківській областях обирали двох народних депутатів серед 32 кандидатів.

На Донеччині відбулося голосування в одномандатному виборчому окрузі № 50 Комарської сільської ради Волноваського району та Шахівської сільської ради Покровського району. У день виборів зареєстровано 15 повідомлень, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства.

Андрій Аксьонов від партії «Порядок» вже переміг на проміжних виборах до Верховної Ради по округу № 50. Так, за підсумками опрацювання 100% протоколів із дільниць, він отримав 19 949 голосів, що становить 65,46%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: