Друге судно із південноафриканським вугіллям прибуло до України

Друге судно із південноафриканським вугіллям прибуло до України
Власник вантажу – енергетична компанія ДТЕК
Фото: marinetraffic.com

В Україну прибуло судно з ПАР з партією антрациту

В Україну прибуло судно ZHAO YAUNG FENG з вугіллям із ПАР. Про це повідомляє прес-служба порту «Южного», до причалу якого вранці 23 липня пришвартувалось судно.

«Власник вантажу – енергетична компанія ДТЕК. 7500 тонн антрациту планується розвантажити на склад підприємства за 2-3 доби та оперативно відвантажити у вагони для відправки на Придніпровську та Криворізьку ТЕС», - йдеться у повідомленні.

«Це вже друге судно типу Panamax з африканським вугіллям, яке розвантажується у ДП «МТП «Южний» з початку року. До прийому законтрактованих обсягів антрациту для ТЕС ми готові, і плануємо у 2017 році прийняти ще, як мінімум, 6 таких суден. Виконувати роботи з розвантаження судна будуть сучасні портальні крани Tukan. Свою стратегічну функцію, в логістичному ланцюзі забезпечення енергетичної незалежності України, порт обов’язково виконає – вугілля буде доставлено енергетикам своєчасно, у відповідності із графіком. Перше судно з вугіллям із ПАР, Panamax Aleksander, яке було розвантажено за 2,5 доби, тому підтвердження», – сказав в.о. директора ДП «МТП «Южний» Віталій Жуковський.

Нагадаємо, що перше судно з 75 000 тонн вугілля із ПАР було розвантажено в ДП «МТП «Южний» за 2,5 доби наприкінці травня 2017 року. Компанія ДТЕК законтрактувала до кінця року 675 000 тонн вугілля в ПАР з можливістю збільшення поставок до 1 млн. тонн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: