ДТП з авто Димінського: суд призначив повторну експертизу

ДТП з авто Димінського: суд призначив повторну експертизу

За даними слідства, охоронець львівського бізнесмена Петра Димінського Андрій Борщ приїхав на місце ДТП через півгодини після трагедії

Експертиза повинна виявити, кому належать біологічні зразки, знайдені на кермі автомобіля Mercedes-Benz S65

Печерський райсуд Києва призначив повторну експертизу біологічних матеріалів у справі про ДТП за участю автомобіля президента футбольного клубу «Карпати» Петра Димінського, у результаті якої загинула жінка.

Про це йдеться у рішенні суду від 23 листопада, передають «Українські Новини».

Зазначається, що про повторну експертизу клопотали адвокати підозрюваного у цій справі охоронця Димінського Андрія Борща. Вони пояснили її тим, що керівники міністерства внутрішніх справ привселюдно оголосили результати біологічної експертизи, за якими за кермом автомобіля був не Борщ, а Димінський.

Водночас слідство не надало захисту відповідних документальних підтверджень. Суд підтримав клопотання захисту.

«Існує ймовірність, що залучені органом досудового розслідування експерти є упередженими (висновки експертів Державного науково-дослідного експертного центру, підпорядкованого МВС України, були надані після озвучування їхніх результатів керівними посадовими особами МВС України)», - вирішив суддя.

У зв'язку з цим, суддя призначив комісійну судову молекулярно-генетичну експертизу, проведення якої доручили експертам комунальної установи «Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи».

Експертиза повинна виявити, кому належать біологічні зразки, знайдені на кермі автомобіля Mercedes-Benz S65, і чи можливе штучне нанесення їх на поверхні та у салоні автомобіля.

Результати експертизи слідство зобов'язане надати стороні захисту. Постанова суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, автомобіль Димінського став учасником ДТП, у якій загинула молода жінка

Брат загиблої Степан Мацевко заявив, що за кермом автівки, що 18 серпня збила на смерть дівчину у Львівській області, перебував саме Петро Димінський.

Очевидці також зняли на відео олігарха Димінського на місці смертельного ДТП.

Національна поліція встановила відсутність провини охоронця Димінського у ДТП. Поліція вручила Димінському повістку на допит на 23 серпня.

Як відомо, Димінський не прибув на допит у справі смертельної ДТП.

Адвокат бізнесмена Микола Лисий каже, що не знає, коли Димінський повернеться в Україну та чи піде після повернення на допит.

Читайте також матеріал: Їм можна? Смертельні ДТП за участю олігархів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: