Двох полісменів чекає суд за крадіжку грошей загиблого

Двох полісменів чекає суд за крадіжку грошей загиблого

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу поліцейським

Двом копам оголосили підозру за вісьмома статтями Кримінального кодексу

Слідчі Державного бюро розслідувань підозрюють двох співробітників Нацполіції з Маріуполя в крадіжці документів та грошей, а також у вимаганні. Про це повідомляє прес-служба ДБР у середу, 7 жовтня.

Встановлено, що у вересні 2019 року поліцейські заволоділи банківською карткою і сім-картою загиблого чоловіка. Потім вони почали користуватися його рахунком.

Пізніше, в січні 2020 року, копи спробували підвищити показники роботи. Для цього вони безпідставно затримали приїжджого чоловіка і змусили його зізнатися в тому, що він приїхав у місто нібито для збуту наркотиків через «закладки».

Надалі зловмисники почали вимагати в затриманого 200 тисяч гривень за непритягнення його до кримінальної відповідальності та звільнення з-під варти. Дружина затриманого віддала поліцейським близько 50 тисяч гривень. Гроші вони розподілили між собою і використовували на власні потреби, зокрема, на азартні ігри.

Поліцейським оголосили підозру за вісьмома статтями Кримінального кодексу. Якщо їхню провину доведуть, то їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: