Двоє громадян КНДР намагались викрасти дані про ракетні технології України

Двоє громадян КНДР намагались викрасти дані про ракетні технології України

В 2011 році представники Північної Кореї намагалися отримати доступ до технічної документації щодо ракетних технологій

Україна не підписувала з КНДР жодних угод щодо постачання ракетних технологій. Натомість представники КНДР намагалися отримати доступ в Україні до відповідної технічної документації, відтак зараз відбувають покарання в українських в’язницях.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України та радник голови МВС Антон Геращенко.

«З огляду на те, що проти Північної Кореї введені санкції на постачання ядерних і ракетних технологій, Україна не вела і не веде жодних переговорів і, тим більше, угод з Північною Кореєю з цих питань», – наголосив політик.

Так, за його даними, знаючи про це, в 2011 році представники Північної Кореї намагалися отримати доступ до технічної документації щодо ракетних технологій виробничого об’єднання «Південмаш», проте були викриті співробітниками контррозвідки і рішенням Миколаївського апеляційного суду від 27 листопада 2011 року отримали по 8 років позбавлення волі за ст. 114 Кримінального кодексу за шпигунство.

«Громадянин Північної Кореї Лю Рю Сонг Чель досі відбуває покарання в Житомирській виправній колонії номер 4. Чи Тхе Кіль відбуває покарання в Житомирській виправній колонії номер 8», – зазначив Геращенко.

Він зазначив, що до обох в’язнів був застосований «закон Савченко», тому вони вийдуть на волю раніше. Кінець терміну позбавлення волі, з урахуванням «закону Савченко», – 6 вересня 2018 року.

Окрім того, нардеп додав посилання, за яким можна ознайомитися з вироком Красногвардійського райсуду Дніпра про засудження двох громадян Північної Кореї за спробу викрасти секретні дані про українські ракетні розробки.

Нагадаємо, The New York Times оприлюднила статтю, в якій ідеться, що двигуни для міжконтинентальних ракет Північної Кореї були виготовлені в Україні, а КНДР придбала їх на чорному ринку.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна не постачала ракетні двигуни Північній Кореї.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: