Джемілєв застеріг, що переслідування української церкви в Криму триватимуть

Джемілєв застеріг, що переслідування української церкви в Криму триватимуть

«Зараз Російська православна церква вже не може посилатися на «неканонічність» ПЦУ, але вона створюватиме перешкоди в її діяльності», – сказав Джемілєв

«Навіть за незалежної України, ще до окупації, УПЦ КП перебувала на становищі ізгоя», - зауважив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що навіть до анексії Криму Росією Українська православна церква Київського патріархату була на півострові «ізгоєм».

Про це він сказав в інтерв'ю Крим.Реалії.

«Навіть за незалежної України, ще до окупації, УПЦ КП перебувала на становищі ізгоя. Митрополит Лазар називав її «єретичною» церквою, і коли створювалося об'єднання за участю всіх конфесій, він категорично відмовився приймати туди УПЦ КП. Тоді, за рішенням Меджлісу, муфтіят Криму теж не увійшов в цю структуру», – розповів кримськотатарський лідер.

При цьому він підкреслив, що поки триває окупація півострова, триватимуть переслідування української церкви.

«Зараз Російська православна церква вже не може посилатися на «неканонічність» ПЦУ, але вона створюватиме перешкоди в її діяльності», – сказав Джемілєв.

Нагадаємо, раніше Джемілєв повідомив, що Вселенський патріарх Варфоломій побажав кримськотатарському народу швидкого повернення на свою землю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: