Екс-керівник «Укрспецекспорту» Бондарчук отримав в Британії політичний притулок

Екс-керівник «Укрспецекспорту» Бондарчук отримав в Британії політичний притулок

Герой України Сергій Бондарчук у 2016 році попросив політичного притулку у Великобританії 

Минулого року Бондарчук був арештований у Лондоні в рамках екстрадиційного процесу, однак його звільнили з-під арешту відразу після внесення застави

Суд у Британії надав політичний притулок екс-керівнику «Укрспецекспорту» Сергію Бондарчуку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

 «Герой України побоявся постати перед українським правосуддям за свої корупційні злочини... і попросив політичного притулку в Британії… Прикро, що британський суд такий притулок надав, попри зусилля українських та британських прокурорів... На щастя, кейс Бондарчука не правило, а прикре виключення - за останні пару років Генпрокуратура достала вже не одного екс-чиновника з-за кордону - кількість «безпечних місць» на карті світу невпинно звужуватиметься і надалі!!!» - написав він.

Бондарчук був генеральним директором ДК «Укрспецекспорт» з 2005 до 2010 року. Генпрокуратура інкримінує йому заволодіння коштами «Укрспецекспорту» на суму понад $7 млн. Інтерпол оголосив екс-голову «Укрспецекспорту» в розшук. У травні 2016 року стало відомо, щоБондарчук попросив політичного притулку у Великобританії. 15 березня 2017 року, за даними ГПУ, Бондарчук був арештований у Лондоні в рамках екстрадиційного процесу, однак 17 березня його звільнили з-під арешту після внесення застави в сумі 75 тис. фунтів стерлінгів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: