Екс-міністр Гриценко: «Укроборонпром» займається мародерством

Екс-міністр Гриценко: «Укроборонпром» займається мародерством

Гриценко звинуватив керівництво Укроборонпрому в мародерстві, а Порошенка - в покриванні мародерів

Екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко заявляє про мародерство, яким займається керівництво країни під час війни на Донбасі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи матеріал «Дзеркала тижня» «Укробналпром». Аll inclusive.
Зокрема, Гриценко звертає увагу на один фрагмент про укладання договору між підприємством «Укроборонпрому» «Спецтехноекспорт» і спецекспортером із Біларусі.

У статті Дзеркала тижня йдеться: «Щоб підписати й реалізувати контракт із білоруським підприємством «Техносоюзпроект», знадобилася допомога підприємства з Великої Британії Brasen Development LLP, яке зобов'язалося сприяти підписанню контракту, організувати приймання обладнання, забезпечити своєчасність і повноту платежів. За своє посередництво британська компанія одержала майже 3,6 млн дол. Послуги британського агента обійшлися Україні більш ніж у 13% від загальної суми угоди. І треба ж було такому статися: саме ця угода потрапила в поле зору правоохоронних органів! У ході дослідження обставин реалізації зовнішньоекономічного контракту правоохоронці одержали офіційну відповідь від Міністерства податків і зборів Республіки Білорусь (№4-17/21234 від 27.11.2014 р.), і в ній сказано, що компанія Brasen Development LLP узагалі не брала участі у переговорах щодо підписання згаданого контракту з ТОВ «Техносоюзпроект». Отака нестиковка вийшла! Далі з'ясувався ще один істотний нюанс. По лінії Інтерполу було встановлено, що британська компанія була офіційно зареєстрована через півтора місяця з моменту підписання агентської угоди зі «Спецтехноекспортом».
Гриценко зазначає, що за таке «в часи Другої світової розстріляли б, не вагаючись». На його думку, мародерів покриває вище керівництво України, тобто президент. «Довідка для необізнаних: керівника концерну «Укроборонпром» призначає Президент; Генеральний прокурор, голова СБУ, Головний військовий прокурор - теж номенклатура Президента», - написав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: