Екс-міністр Каталонії розповів, що сидів у тюрмі разом із вбивцями

Екс-міністр Каталонії розповів, що сидів у тюрмі разом із вбивцями
Екс-лідер Каталонії Карлес Пучдемон

Каталонські політики перебували в тюрмі зі звичайними злочинцями, які сиділи там за криваві злочини

Колишній міністр уряду Каталонії визнав, що попередній уряд під керівництвом Карлеса Пучдемона, можливо, порушив закон, йдучи проти Конституції Іспанії, однак не вважає, що за це треба саджати політиків у тюрму на 30 років.

Про це колишній каталонський міністр з територій Хасеп Рулл заявив в інтерв'ю BBC після свого нещодавнього звільнення під заставу.

«Проведення референдуму не є нелегальним рішенням. Це не є злочином в Іспанії. Ми хотіли такий же референдум, який відбувся у Шотландії. Ми не належимо до насильницького руху... Можливо, ми не підкорилися. Можливо. Але ми не вчинили злочину, щоб йти у тюрму на 30 років», - сказав він, коли його попросили оцінити дії відстороненого уряду Каталонії.

В інтерв'ю Рулл також розповів про своє перебування у тюрмі.

«Ми перебували зі звичайними злочинцями, які сиділи там за криваві злочини. Я маю на увазі вбивство. У нас не було відчуття небезпеки у тюрмі, але нас там було багато у камері - 16-17 людей кожного дня, в нашій малій камері. Вони хотіли «вкрасти« нашу гідність, але їм цього не вдалося», - сказав він.

За останніми опитуваннями лише 24% каталонців хочуть і далі боротися за незалежність від Іспанії.

Як відомо, прокуратура Бельгії хоче видати Іспанії екс-лідера Каталонії Пучдемона.

До слова, Пучдемону в разі екстрадиції з Брюсселя в Іспанію можна буде вибрати між одиночною і загальною камерами.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой 12 листопада, вперше приїхав до Барселони після початку кризи в Каталонії.

Як відомо, уряд Іспанії 28 жовтня офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучдемон закликав захищати незалежність мирно.

27 жовтня парламент Каталонії проголосував за резолюцію, яка проголошує незалежність від Іспанії.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

В даний час більшість колишніх міністрів відправленого у відставку регіонального уряду Каталонії знаходяться під вартою. Екс-лідер Каталонії Карлес Пучдемон і чотири міністри втекли в Брюсселі, щоб уникнути арешту. Верховний суд Іспанії видав європейський ордер на арешт Пучдемона і його чотирьох соратників 3 листопада. 

5 листопада,колишній глава каталонської регіональної адміністрації  здався бельгійської поліції.

Бельгійський суд відпустив на поруки лідера Каталонії Карлеса Пучдемона. Зазначається, що його та чотирьох міністрів звільнили умовно. Усі вони мають з’явитися в суді впродовж 15 днів. Пучдемону й решті каталонців заборонено залишати Бельгію до рішення суду щодо виконання європейського ордеру на арешт, виданого Іспанією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: